Nimbus

Új csomagolt termék gyártási technológia fejlesztése a Nimbus Kft.-nél
3293079997

Megvalósításra került a Nimbus Trade Kft. fejlesztése a VP3-4.2.1-4.2.2-1-21 „Élelmiszeripari üzemek fejlesztése” című Felhívás keretében. Társaságunk 70 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A fejlesztés célja a gyártási kapacitás bővítése és olyan új innovatív technikák bevezetése volt, amelyek alkalmasak az új partnerek által támasztott piaci igényeknek megfelelő új csomagolt termékek előállítására. A fejlesztés keretében beszerzésre került több gyártó berendezés, valamint egy új innovatív csomagolási technológia, aminek köszönhetően a duplájára nő a gyártott mennyiség, termelékenyebbé válik a gyártási folyamat és automatizált lett az üzem.

A beruházás keretében beszerzésre került, 1 db Miniroll 600 tészta feldolgozó vonal különféle termékek gyártásához, pihentetővel és beépített osztó, formázó egységgel. A gép a tészta feleadása után a megadott méret tartomány 30r-120g osztja a tésztát, amit felület kezel és vág, automatán lemez re tesz. 1 db Kronos 120 Dagasztógép, kihúzható csészés. A 3 zónás dagasztási elve biztosítja az összetevők teljes és optimális keverését, reprodukálható keverési eredménnyel. Beszerzésének célja a társaság dagasztási kapacitásainak növelése. 1 db WP Combi -E2 Hosszformázó gép az egyik alapvető sütőipari gyártó berendezés. Beszerzésének célja a társaság tésztafeldolgozási kapacitásainak növelése. 1 db 200DT alagút rendszerű ládamosó gép Euro ládák és hasonló termékek tisztítására szolgál. A ládamosó biztosítja az élelmiszeriparban elvárt higiéniai és minőségbiztosítási feltételek megteremtését a folyamatos termelés és kiszállítás mellett. 1 db Tecno Pack FP 015 S horizontális csomagoló gép. A csomagolási technológia fejlesztése során a társaság olyan technológiát szerzett be, amely képes környezetbarát csomagolóanyagok felhasználásával csomagolni. Az egyik ilyen alkalmazott környezetbarát megoldás a Nativia fólia (mellékeltem a dokumentumot), ami ipari körülmények között komposztálható. A másik alternatíva egy lebomló alapanyag Catesold, ami mindenféle külső behatás, komposztálás nélkül lebomlik 28 hónappal az alapanyag gyártását követően. 1 db Ciklotermikus etázskemence sütőipari termékek sütéséhez 18 m2 sütőfelülettel 180 db/óra/kilós kenyér kapacitással, a sütési kapacitások hatékonyságának növelése érdekében.

A vállalati működés hatékonyságának javítása érdekében bevezetésre került egy Woodpecker Complex integrált vállalatirányítási rendszer, amely biztosítja az egységes platformon történő információ áramlást, és támogatja a napi működést.

Új csomagolt termék gyártási technológia fejlesztése a Nimbus Kft.-nél 3293079997

További információ kérhető:
Varga Erzsébet
Telefon: +36(70)6184630
E-mail:

Széchenyi 2020