Nimbus

Befejeződött a Nimbus Trade Kft.
mikro-, kis- és középvállalkozások
modern üzleti és termelési kihívásokhoz
való alkalmazkodását segítő fejlesztése
2021/10/29.

A társaságot 2001-ben alapították magyar tulajdonosok, melynek fő tevékenysége Élelmiszer, ital, dohányáru ügynöki nagykereskedelmi tevékenység. A cég alapításának fő célja, hogy a társaság a hosszú évek alatt szerzett tapasztalat és kapcsolatrendszer által segítséget nyújtson különböző gyártó, forgalmazó, illetve kereskedő partnereinek a tevékenységük zavartalan folytatásában. Ennek keretében a társaság tevékenységei közé tartozik külföldi kis és nagykereskedők, gyártók, termékek disztribúciója, logisztikai koordinációja, fordítás, idegen nyelvű levelezések, tárgyalások lebonyolítása. Partnereinek segítséget nyújt a megfelelő arculat kialakításában, marketing stratégia kidolgozásában.
A társaság érvényes szerződéses kapcsolatban áll több Magyarországon jelen lévő nemzetközi Üzletlánccal (LIDL, TESCO, SPAR). A társaság saját termékei kapcsán a bérgyártási tevékenységet ki szeretné váltani saját gyártó kapacitással, amelynek érdekében 2019 novemberében átvette a Gyermelyi Zrt-től a Szomoron található közel 1.200 négyzetméteres sütőüzemet, valamint két pékáru szaküzletet, melyeket 2019 decemberétől működtet.

Mikro-, Kis- és Középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú hitelprogram, forgóeszköz. GINOP-8.3.5-18/B

A társaság célul tűzte ki a saját termelési kapacitásokon alapuló élelmiszeripari termék gyártását a multinacionális üzletláncok felé történő beszállítás kiszolgálása érdekében. Ehhez ki kellett alakítani egy olyan technológiai bázist, ami megfelel az IFS szerinti minőségbiztosítási szabványnak és olyan termelési kapacitással rendelkezik, mely hatékonyan és termelékenyen tudja előállítani a megrendelt mennyiségeket. A fejlesztés célja a gyártási kapacitás megteremtése, a termékek feldolgozásának hatékonyság növelése és olyan innovatív technikák bevezetése volt, melyek alkalmasak az Ipar 4.0 megoldásokra és online kommunikációt lehet kiépíteni a berendezés és a CRM rendszer kontrolling modulja között. A fejlesztés a bérgyártásból adódó függőség miatti szűk keresztmetszet csökkentésére irányult, megvalósítása érdekében a társaság egy WP Haton V300 D tészta osztógépet, valamint egy WP Haton CCR 59 olajozás nélküli kúpos gömbölyítő berendezést szerzett be. A statikus köztes pihentető berendezés kerek, vagy hosszúkás tésztadarabok közbenső pihentetésére, vagy kelesztésére is alkalmasak, illetve a berendezés alkalmas lágy és hosszú érési idejű tésztafélék pihentetésére egyaránt. Az új gépek beszerzésével csökkent a társaság energia felhasználása és ezek a gépek már a környezet tudatosság szemléletében készültek. A két berendezés lehetővé tette, hogy a gyártási kapacitás 30-50 %-kal bővüljön, így lehetővé vált a bérgyártás részbeni kiváltása és csökkenthető a függés. A fejlesztés eredményeként nő a társaság sütőipari piaci részesedése. A növekvő termelési volumen saját boltokban és a kiskereskedelmi hálózatban kerül értékesítésre.

A GINOP-1.2.8-20-2020-02456 számú projekt a Széchenyi 2020 program keretében, 2021.10.01-én valósult meg, az 58,79% támogatási arányú, 21 500 000 forintos európai uniós támogatás segítségével.

További információ kérhető:
Varga Erzsébet
Telefon: +36(70)6184630
E-mail:

Széchenyi 2020